اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 20744
1394/12/05 - 08:00
ژن درمانی سلول های بنیادی کلیدی برای درمان دیستروفی عضلانی دوشن

محققین در مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و طب بازساختی UCLA‌روش جدیدی را ایجاد کرده اند که می تواند در نهایت برای درمان دیستروفی عضلانی دوشن مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalnewstoday، ژن درمانی سلول های بنیادی برای 60 درصد بیماران مبتلا به دیستروفی قابل کاربرد است. در آمریکا از هر 5000 پسر، یک نفر به دیستروفی عضلانی دوشن مبتلا می شود که شایع ترین بیماری ژنتیکی کشنده محسوب می شود. این بیماری اغلب به دلیل موتاسیون در ژنی به نام دیستروفین اتفاق می افتد که پروتئینی به همین نام را کد می کند. در افراد سالم، پروتئین دیستروفین به قوی کردن و متصل شدن فیبرهای عضلانی و سلول های کمک می کند. موتاسیون های بسیاری در این ژن اتفاق می افتد که حدود 60 درصد افراد مبتلا به این بیماری، موتاسیون در یک توالی خاص از ژن اتفاق می افتد. تاکنون درمان های مختلفی برای این بیماری پیشنهاد شده است اما هیچ کدام از آن ها قادر به متوقف کردن پیشرفت این بیماری نشده است.

در این مطالعه محققین سلول های پوستی بیماران را گرفته و آن ها را به سلول های بنیادی پرتوان القایی بازبرنامه ریزی کردند. سپس با استفاده از تکنولوژی CRISPR/Cas9 ژن دیستروفین موتاسیون یافته را برداشتند. سپس محققین این سلول هایiPS فاقد موتاسیون دیستروفین را ه سلول های عضلات قلبی و عضلات اسکلتی تمایز دارند و این سلول ها را به موش هایی که دچار موتاسیون دیستروفین شده بودند پیوند کردند. آن ها دریافتند که این سلول های عضلانی پیوند شده می توانند با موفقیت پروتئین دیستروفین را تولید کنند. این اولین مطالعه ای است که سلول های iPS انسانی تصحیح شده ای را تولید کرده است که توانسته اند عملکرد بافت عضلانی دیستروفی شده را به طور مستقیم احیا کند.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved